Карвінг. Різьблені прикраси з овочів, made in Bibrka
Ігорю Дрималовському 32 роки, він різьбяр і мешкає коло Бібрки в с.Малі Ланки. Про карвінг - тайське мистецтво різьблення по овочах і фруктах, - він дізнався з телепередачі. Почав експериментувати на українських гарбузах і кабачках, і поступово досяг майстерності у виготовленні художніх овочевих прикрас. Такі їстивні фігури дуже добре прикрашають стіл на свято. Тепер карвінг представлений і в Бібрці:
Ігор розповідає про свою творчість:
* Вирізати на овочах дуже приємно, хоча не дуже просто. Для карвінга необхідний набір особливих інструментів, в основному ножів та гострих ложок. Головний серед них - так званий тайський ніж. Я маю вдома цілу колекцію інструментів для карвінга.
* Найкраще працювати з гарбузом. Дуже добре - з редькою, буряком. Та майже із всіх овочів та фруктів можна витворити щось цікаве. З екзотичних фруктів добре працюється з манго й авокадо. З авокадо виходить хороший їжак: надрізаєш шкірку в багатьох місцях, прилаштовуєш туди зубочистки, робиш мордочку...
* Готова прикраса може зберігатися кілька днів. Якщо свято продовжується не один день, її у перервах забирають до холодильника. Особливих секретів зберігання немає: одразу по виготовленню фігуру оприскують водним розчином лимонного соку, і все. Так що, за бажання, по святі квітку чи ліхтарик також можна з'їсти.
* Дуже гарно на святковому столі виходить поєднання різьблених овочевих фігур із свічками чи ліхтариками. Вогонь надає їм особливої краси.
* Мені не прикро, що вік моїх фігур є доволі короткий. Головне, що вони добре роблять свою справу: дають людям святковий настрій за столом.
Нові роботи автор збирається показувати на своїй сторінці http://carving-lviv.narod2.ru
Ігор не проти поспілкуватись про його вироби: тел. +38063 4431540